>> (EN)RIZOMATE >> cuece >> Dia_a_dia >> El museu és una escola

Inauguració de la exposició Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món

El passat divendres dia 20 de setembre de 2019 es va inagurar l’exposició Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món a partir de l’obra de  a cura de Quim Bonastra i Glòria Jové. L’exposició reflexiona sobre com la Modernitat va ser a Occident l’Era de la imatge del món. Entendre el món com una imatge, […]

El passat divendres dia 20 de setembre de 2019 es va inagurar l’exposició Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món a partir de l’obra de  a cura de Quim Bonastra i Glòria Jové.

L’exposició reflexiona sobre com la Modernitat va ser a Occident l’Era de la imatge del món. Entendre el món com una imatge, com una representació, que va ser un dels pilars de la cultura científica moderna, significava que tot allò que no es podia representar no podia ser cert, ni real, ni objectiu.

El mapa, la representació cartogràfica de la superfície del globus terraqüi, a més d’un dels instruments que explica millor aquest enteniment del món com a imatge, va ser una de les eines fonamentals en el procés de conquesta del món per part dels europeus.

La nostra Era, que encara utilitza abundantment diferents tipus de cartografia, és la del bany d’imatges. Els mass media amb el seu constant bombardeig d’imatges influencien, modifiquen i modelen la nostra percepció del món en què vivim i, al mateix temps, la percepció que tenim sobre nosaltres mateixos conformant les nostres actituds, creences, valors i estil de vida. En l’Era del bany d’imatges és impossible una imatge del món.

Amb aquesta exposició volem reflexionar sobre el paper de la cartografia en aquesta Era de la impossibilitat de la imatge del món a partir dels diàlegs que diversos artistes faran amb dues instal·lacions fetes a partir de mapes i mobiliari escolar del Museu Pedagògic de Castelló i de l’Institut Màrius Torres de Lleida.

IMG_20190920_123757_435

IMG_20190920_193815
IMG_20190920_123618_678

IMG_20190920_123520