Trobada pedagógica – Centre de Recursos Pedagògics del Segrià
El projecte pretén oferir la mostra i el museu que l’acull com un context d’aprenentatge per als escolars dels centres educatius de Lleida L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimarts una jornada que té com a objectiu impulsar una proposta formativa al voltant de l’exposició ‘Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món’, que […]
El projecte pretén oferir la mostra i el museu que l’acull com un context d’aprenentatge per als escolars dels centres educatius de Lleida
L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimarts una jornada que té com a objectiu impulsar una proposta formativa al voltant de l’exposició ‘Apunts sobre la impossibilitat de la imatge del món’, que es pot veure a la Sala Gòtica fins a l’1 de desembre.
La jornada d’avui ha consistit en una trobada pedagògica organitzada amb el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte a les escoles i als centres educatius de Lleida i així compartir la proposta educativa. La cita s’ha articulat, d’una banda, en una visita a l’exposició, i de l’altra, en una explicació de la proposta formativa, que ha tingut lloc a l’Aula Magna.
Els objectius d’aquesta proposta formativa són considerar el museu i l’exposició com un context d’aprenentatge, desenvolupar projectes a partir de l’element expositiu i millorar la formació continua del professorat, a més de dur a terme una proposta expositiva a partir dels projectes generats en les diferents escoles i centres educatius.
És amb aquesta finalitat que s’ha organitzat la sessió formativa d’avui en el context de l’exposició amb els mestres interessats en la proposta a fi de decidir quins cursos treballaran amb el material de la mostra. L’equip de formació durà a terme l’acompanyament dels diferents projectes que es desenvolupin, havent-hi sessions conjuntes del professorat així com sessions de seguiment als centres educatius. La proposta finalitzarà al maig amb una exposició dels projectes desenvolupats al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL.
Cal recordar que l’exposició convida a reflexionar sobre la paradoxa que suposa la impossibilitat de la imatge del món en l’era del bany d’imatges. Ho fa a partir de les creacions que tres artistes (Walmor Correa, Roc Domingo i Maite Villafranca), i de dos instal·lacions que són obra dels comissaris de la mostra (Glòria Jové i Quim Bonastra, professors de la Universitat de Lleida) i que estan fetes a partir de materials cartogràfics educatius antics del Museu Pedagògic de Castelló i de l’INS Màrius Torres de Lleida.