>> (EN)RIZOMATE >> colaboraciones >> cuece >> Sin categoría

Encuentro con Isaki Lacuesta

El dimarts 5 de maig els estudiants de segon curs del grau d’Educació Primària van tenir una trobada amb l’artista cineasta Isaki Lacuesta. Al llarg d’aquesta experiència, vam compartir la seva instal·lació Jo soc allò prohibit com una cartografia de la prohibició i dels seus imaginaris. Això ens ajuda a pensar en quines prohibicions tenim […]

El dimarts 5 de maig els estudiants de segon curs del grau d’Educació Primària van tenir una trobada amb l’artista cineasta Isaki Lacuesta. Al llarg d’aquesta experiència, vam compartir la seva instal·lació Jo soc allò prohibit com una cartografia de la prohibició i dels seus imaginaris.

Això ens ajuda a pensar en quines prohibicions tenim o ens imposem nosaltres mateixes en l’educació. Actualment estem vivint un moment on les prohibicions són tangibles i explicites. Com les mestres del segle XXI ens situem amb els límits que ens imposen o que nosaltres mateixos imposem? Com generem situacions d’aprenentatge on les prohibicions formen part de l’infraordinari?; les prohibicions formen part del que anomenem currículum ocult, que sense fer-se explicites van condicionen les nostres formes de vida? La situació actual fa que la tornada a les escoles i als centres educatius sigui amb unes condicions determinades. Hauríem de ser capaços de crear les condicions adequades però no sols que siguin establertes a partir de les prohibicions i els límits, sino també atenent a les necessitats dels infants, dels mestres i de la comunitat educativa. I per això els professionals de l’educació hem de contribuir i treballar plegats amb els professionals de salut i seguretat per anar més enllà d’obeir a allò que ens imposen o que ens imposem, el prohibit.

Un plaer tenir aquest “art enconter ” amb Isaki Lacuesta.

Conferència disponible en: https://drive.google.com/file/d/1FkmwN9LxMk3Sxetw3osxg4SozCoYIV0K/view?usp=sharing

Aquesta conferència ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el Centre d’Art la Panera, en el marc del Premi de videocreació del Festival Loop, la xarxa centres d’arts visuals de Catalunya i Arts Santa Mònica.