>> cuece

Inici de curs 2020-2021

Hem iniciat el curs en front la Sínia de la sèquia Major que forma part de la xarxa hidrogràfica del canal de Pinyana. Miler Lagos, artista colombià amb la seva intervenció a la Biennal de Cuenca a l’Ecuador al 2016 fent referència als molins i les Sínies d’aigua ja presents a Cuenca des dels temps […]

Hem iniciat el curs en front la Sínia de la sèquia Major que forma part de la xarxa hidrogràfica del canal de Pinyana. Miler Lagos, artista colombià amb la seva intervenció a la Biennal de Cuenca a l’Ecuador al 2016 fent referència als molins i les Sínies d’aigua ja presents a Cuenca des dels temps de la colònia encara que avui en dia no son visibles. Nosaltres a LLeida tot i tenir-les visibles resten sovint invisibles.

Hem continuat amb la visita a l’exposició de “the end of innocence” de “Matt Collishaw” a la Fundació Sorigué. L’artista “Mat Collishaw. The End of Innocence” ens convida a reflexionar sobre la relació dels humans amb l’entorn natural i l’entorn digital, emfatitzant aquelles situacions i problemàtiques que condicionen l’actualitat i la manera que té la societat de processar-les i enfrontar-s’hi. A la vegada, permet parlar de la nostra manera de codificar aquests estímuls externs i de categoritzar-los en base a la nostra percepció.

El repàs a les obres mostra com l’artista incorpora a la seva producció alguns dels grans temes i preguntes que han acompanyat l’individu al llarg de la seva història, com pot ser la preocupació pel pas del temps; però junt a aquests temes hi conviuen d’altres tan actuals com pot ser la distorsió de les imatges, la banalització de la mort i l’emergència ecològica present al planeta.

Collishaw reconeix la naturalesa humana com bona i dolenta a la vegada, pretenent explorar el mal inherent en tots nosaltres, creient que afrontar-nos a la nostra psique amb honestedat podria ser el primer pas per fer del món un lloc millor. A través de les seves creacions, provoca que els espectadors sentin a la vegada atracció i rebuig, intriga i horror, vergonya i complicitat.

Us convidem a visualitzar el link que fa refèrencia a l’exposició que va precidir ” the end of innocence” i que es va dur a terme al Jardi Botànic de Madrid:
https://www.rtve.es/alacarta/videos/la-aventura-del-saber/aventura-del-saber-mat-collishaw-arte-botanico/5190671/

Continuem aprenent entorn a l’art i les pràctiques artístiques contemporànies per esdevenir mestres reflexives, creadores, crítiques i inclusives.

btrhdr rbtmdn

1 23