>> cuece

POLYGRAPHIA

Autoria : Pere Banda, Núria Costa, Diana Fagadar, Ares Martínez, Magí Martínez i Nerea Olaya   Polygraphia és una obra que pretén mostrar i fer valdre la gran diversitat de realitats que hi ha a les aules, valorant la pluridiversitat des de l’alfabet, un element que personalitza i dona identitat pròpia a les persones i […]

Autoria : Pere Banda, Núria Costa, Diana Fagadar, Ares Martínez, Magí Martínez i Nerea Olaya

 

Polygraphia és una obra que pretén mostrar i fer valdre la gran diversitat de realitats que hi ha a les aules, valorant la pluridiversitat des de l’alfabet, un element que personalitza i dona identitat pròpia a les persones i a les societats. És una composició en la qual s’aborda la pluriarbitrarietat de lletres que hi ha presents en l’entorn i que, sovint passen desapercebudes. El que es vol mostrar és com en aquest ecosistema de l’aula, que no deixa de ser una mostra de la societat, hi conviuen diverses llengües i alfabets, així com repensar com es conceben aquests dins d’aquesta.

En el procés de creació, s’ha adoptat una perspectiva artística que es veu influenciada per l’obra de l’artista contemporani Xesco Mercè, el qual ens sucita destacar elements de significació rellevant i  establir connexions entre coneixements i contextos alfabetitzadors.

A partir de la superposició de capes, en aquesta obra es plasma la sinergia entre els diferents contextos d’aprenentatge que hem visitat al llarg del desenvolupament del nostre projecte:  Museu-Fàbrica Trepat, l’exposició Cal·ligrafia d’Oriol Miró al Centre d’Art la Panera, l’exposició La vida en emergencia de Juan Zamora a la Fundació Sorigué i  el treball que hem realitzat amb l’Escola Minerva.

 

L’obra està situada al departament comercial,  a les antigues oficines de la Fàbrica Museu Trepat a la ciutat de Tàrrega i invita a la importància del llenguatge escrit i dels llenguatges per tal de desenvolupar el pensament i el coneixement.

 

11

 

1 322

 

21

 

IMG_20240129_102207 IMG_20240129_102252