>> cuece

Llums i ombres de l’embaràs 2024

Exposició Llums i ombres de l’embaràs ha estat creada pel grup Meraki constituït per Laura Fornons, Ariana Lung, Cristina Puigdemasa, Aina Salvia i Mireia Sanclimens. El nostre projecte parteix de la Fábrica Trepat i les ombres i la llum que envolta l’espai. Les llums i ombres ens porten a fer visible allò que sovint està […]

Exposició Llums i ombres de l’embaràs ha estat creada pel grup Meraki constituït per Laura Fornons, Ariana Lung, Cristina Puigdemasa, Aina Salvia i Mireia Sanclimens.

El nostre projecte parteix de la Fábrica Trepat i les ombres i la llum que envolta l’espai. Les llums i ombres ens porten a fer visible allò que sovint està invisibilitzat. De la mà de Nancy Holt i l’exposició que ha tingut lloc al Macba, vam transitar pels cementeris tenint un encontre amb espais creats per persones que han tingut un dol perinatal.  A partir d’aqui hem aprofondit amb el que això suposa i com s’aborden els dols a les escoles. El projecte  “Jo no et vaig perdre”, dut a terme en l’escola per  Gira-sol de Montmajor ens mostra com abordar-lo a partir d’un procés de creació.

Partim d’una cadira vermella al centre amb una  pròtesis a la pota que li faltava, feta amb una peça del museu Cal Trepat. Envoltem les cadires amb  cadiretes petites fetes per infants d’I3 i I4, de l’escola Riudaura que van dur a terme en el marc del seu projecte.  Shiharu Chiota i les seves obres, ens ajuden a interrelació diferents espais que ens aproximen de forma poliédrica al que pot suposar el dol perinatal.  En un espai recollim les  veus de testimonis que han viscut i patit aquest dol;  al terra ens trobem peces trepat de rebuig que no eren útils. En diferents llocs podem veure les obres produides pels infants de l’escola Gira-sol que van realitzar en el projecte “jo no et vaig perdre” comisariada per Sheila Moreno https://serveiseducatius.xtec.cat/bergueda/portada/jo-no-et-vaig-perdre/

Creem l’espai escriptorium,  on es pot escriure i deixar allò que cada persona hagi sentit, viscut i vulgui compartir de l’experiència amb la instal.lació.

Cadira_buida_2

Scriptorium

Podeu visualitzar tot el projecte:

https://www.youtube.com/watch?v=2ZQ2yC0XrTE&t=48s

IMG_20240129_095254 IMG_20240129_095436 IMG_20240129_095637 IMG_20240129_100052

jonoetvaigperdre