>> cuece >> Dia_a_dia >> Programaciones

La Maleta de la ciència, dimecres 18 de maig a Lleida

El proper dimecres 18 de maig arribarà a Lleida la Maleta de la ciència. Es tracta d’un recurs didàctic que ha rebut el Premi al millor projecte de divulgació de la ciència a tot l’estat espanyol en el 2016, i ha estat dissenyada per un equip d’experts de la Universitat de València

El proper dimecres 18 de maig arribarà a Lleida la Maleta de la ciència. Es tracta d’un recurs didàctic que ha rebut el Premi al millor projecte de divulgació de la ciència a tot l’estat espanyol en el 2016, i ha estat dissenyada per un equip d’experts de la Universitat de València. Consisteix en un conjunt de vint experiments (deu d’aire i deu d’aigua) adreçat principalment a les escoles d’educció infantil i primària,, i  serveix de complement al llibre del mateix nom que aporta fins a 60 pràctiques més i multituds d’idees, webs i bibliografia.

A la maleta s’hi troben tots els elements necessaris per a la seua utilització, distribuïts en les bosses corresponents i un innovador sistema d’aprenentatge per al descobriment i treball manipulatiu d’objectes d’ús quotidià i que tenim a casa. Tot el conjunt s’ha realitzat amb un modern i atractiu disseny i les instruccions corresponents.

La xerrada la impartirà l’autor del llibre, el professor Enric Ramiro de la Universitat Jaume I de Castelló al si de la Facultat de Ciències de l’Educació a les 18 h. L’activitat és oberta a tothom, famílies, alumnat, mestres i professors que vulguen gaudir de la ciència i passar una estona agradable. Entre altres, podrem veure “La safata voladora”, “la patata assassinada”, “el globus que no rebenta” “el tulipà simpàtic” o “l’ampolla sense aire”, entre altres experiments singulars que tothom pot fer a casa.

cob GC173:Cob llibre 221

La màgia de les Ciències Socials

A la facultat de Ciències de l’Educció de la Universitat de Lleida, podrem gaudir de la xarrada “La màgia de les ciències socials”. L’activitat, oberta a tota la comunitat universitària i docent, aporta nombroses idees per a fer atractives la Història, la Geografia i l’Art, a partir de jocs i tècniques basades en la matemàgia, i la filosofia que impregna la Geografia de la Percepció i del Comportament i la Història dels sentiments. Especialment està dedicada per als docents de l’àrea de coneixement del medi i les ciències socials, i per a tots aquelles persones relacionades amb el desenvolupament d’un territori.

Serà el proper dimecres 18 de maig a les 18 h., a càrrec del professor Enric Ramiro de la Universitat Jaume I de Castelló, especialista en Didàctica i en enamorar de l’entorn. Així, ens descobrirà multitud de recursos per a fer una educació més renovadora i més compromesa amb el país, al temps que ens fa reflexionar i aprendre des de la gamificació màgica. Jocs interculturals, eines per a desenvolupar turísticament una comarca o ciutat, aprenentatge de rius, muntanyes o planetes, baralles de cartes amb personatges o endevinar la ciutat pensada són algunes de les activitats que podrem presenciar.