>> colaboraciones >> cuece >> Dia_a_dia >> El museu és una escola

Es Escuela 2 de Valencia es suma al projecte “El museu és una escola”

Escuela 2 de Valencia es suma al projecte “El museu és una escola”. En motiu del dia internacional dels museus, el passat 18 de maig de 2019 , els projectes realitzats per tots els infants de l’escola irrumpeixen en Bombas Gens de València. (https://www.bombasgens.com/es/) Abans de convertir-se en un museu,  als anys 30, Bombas Gens […]

Escuela 2 de Valencia es suma al projecte “El museu és una escola”. En motiu del dia internacional dels museus, el passat 18 de maig de 2019 , els projectes realitzats per tots els infants de l’escola irrumpeixen en Bombas Gens de València. (https://www.bombasgens.com/es/)

Abans de convertir-se en un museu,  als anys 30, Bombas Gens va ser una fàbrica de bombes hidràuliques amb un disseny diferent i innovador. El pas del temps ha transformat aquest edifici i la seua funció per a la societat. Així mateix,  nosaltres en l’escola estem transformant-nos per a donar noves respostes als nous reptes.

 

El temps, des de la visita al centre d’art fins arribar a aquestes creacions, ha fet que les obres de l’exposició “Pols del cos. Usos i representacions de l’espai”, i el mateix espai expositiu, quedessin  transformats pel diàleg amb l’obra que ara s’exposa en el mateix context.

 

Un dels objectius de la nostra àrea d’educació és establir processos de llarga durada amb la comunitat escolar per construir vincles duradors i compartir aprenentatges. Fruit d’aquest interès i la confluència amb Escola 2, vam iniciar el setembre passat aquesta col·laboració que s’exhibeix ara en format expositiu. Durant aquests mesos, i a partir de diverses visites al centre d’art, tots els alumnes i les alumnes d’Escola 2 han estat desenvolupant les peces que es mostraran”, explica la coordinadora d’activitats culturals i eductives, Sonia Martínez

 

Les arts contemporànies ens donen visions noves i diferents, ens permeten fer noves interpretacions de l’amor, el temps, la mort, les desigualtats, el món. Amb aquest projecte aconseguim traslladar l’aprenentatge a la realitat social, eixint d’un  context acadèmic, per aventurar-nos en un context real, on tot el que hem aprés es fa significatiu i cobra sentit en el nostre dia a dia.

 

En el cas del grup de primer curs, anar a Bombas Gens els hi va permetre conèixer el cos humà des d’aquesta perspectiva. Continuem bategant……

 

 Descobreix tot el projecte: LLIBRET

 

Jpeg